Спорт

Григор Димитров основа фондация в помощ на деца в нужда

Тенисистът Григор Димитров е основал благотворителна фондация, която да подпомага български деца в затруднено положение.

Това казва хасковлията пред списание Hello Monaco, цитиран от TennisKafe.com. Гришо разказва, че винаги е искал да има възможност да прави подобни неща. Миналата година, когато се контузи сериозно за пръв път, той се прибра в България. Тогава заедно с майка си Мария посетили няколко социални центрове, за да види как живят децата там. Гледката е била тежка. „Много е тъжно да виждаш деца, които на практика нямат никакъв шанс в живота. Затова основах моя собствена благотворителна фондация – фондация „Григор Димитров“ (Grigor Dimitrov Foundation) и това ме прави много щастлив. Централата на фондацията се намира в България. В миналото сме помагали на няколко местни фондации и се надявам да имаме възможността отново да го правим, след като ситуацията в света се подобри“, споделя първата ни ракета.

Той си спомня и за история от детството, когато майка му го взимала от училище. „По пътя имаше светофар и спирахме там, за да изчакаме. Там имаше дом за сираци и децата всеки път протягаха ръце през оградата. Майка ми ми казваше „Сине, тези деца са там, защото си нямат семейства“. Това много ме натъжаваше и плачех всеки път, когато минавахме от там. Един ден мама ме попита „Искаш ли да им помогнеш?“, а аз отговорих „Да, искам!“. Тогава тя ми каза „Стани добър тенисист и помагай на децата“. Тази мисъл е в главата ми още от малък. Винаги съм искал да изградя такъв тип училище“, допълва Гришо.

Григор Димитров заяви, че подкрепя фондацията на Александър Савчук, която промотира образование, спорт и проекти в борбата с рака.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.12.2020 21:25 21:25

Григор за пореден път показа, че освен топ спортист, е човек с голямо сърце!
Браво, Гриша!!!

Back to top button