Регион

Близо 3 000 парфюма и дрехи откриха в автобус на Капитан Андреево

Близо 3000 парфюма и спортни облекла с лого на световноизвестни марки са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На пункта пристигнал автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ. Шофьорът, турски гражданин, декларира, че пренася парфюми и текстилни изделия.

Превозното средство е отклонено за щателна проверка, при която митничарите установили, че пренасяната стока носи емблеми на световни марки. В багажното отделение, в няколко сака и кашони, са открити 2 080 парфюма с логото на общо 10 световноизвестни марки. Освен тях инспекторите откриват още 872 текстилни изделия – суитчъри, якета, шапки, блузи, мъжки боксерки, спортни комплекти и 20 чифта спортни обувки. Стоките са иззети до произнасяне на притежателите на търговските марки поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

От началото на годината до момента митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали близо 800 000 артикула, по-голяма част от които текстилни са изделия със знаци на регистрирани търговски марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button