Любопитно

Деца изпратиха коледни картички с послания до лекарите в болницата в Димитровград

Учениците от 4 клас на ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград подариха на лекарите в МБАЛ „Св. Екатерина“ изработени от тях коледни картички и сувенири, съобщават от общината.

Подготвени в кошница посланията от децата бяха предадени от тяхната класна ръководителка Петя Йорданова на главната сестра на общинската болница Златка Генчева. Идеята да подарят собственоръчно изработените си сувенири на лекарите дошла от самите деца.

Деца

В момента учениците се обучават онлайн и през традиционата „Коледната седмица“, която всяка година се провежда от възпитаниците на Йорданова те изработват картички, сувенири и украси. Предложението на учителката било децата да подарят изработените материали на свои самотни близки или съседи, за да ги стоплят за предстоящите празници. Децата обаче спонтанно предложили всичко, което са изработили, да го подарят на лекарите в местната болница, за да им покажат своята благодарност за всичко, което медиците правят в пандемията. Така желанието им става факт и днес лекарите от болница бяха изненадани от децата на Димитровград.

Деца

„В една картина, в доброта една, ний сбрахме усмивките си детски. Благодарим Ви за блещукащата светлина, за дарения живот, надежда, доброта! Бъдете здрави!“, се казва в посланието отправено от децата към медиците в МБАЛ „Св. Екатерина“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button