Приеха план-сметката за такса смет за 2021 г. въпреки възраженията

Хасково

Хасковският общински съвет прие план-сметката за разходите от такса битови отпадъци през 2021 г. на територията на община Хасково на днешното си онлайн заседание.

Haskovo.info припомня, че срещу нея възражение през седмицата внесе Станимир Стоянов, според когото тя е несправедлива, защото например село Гарваново, което е на 2 км от депото, плаща същата такса за превоз на отпадъците, каквато е и за най-отдалеченото село. Възражения имаше и по време на сесията заради несправидливото плащане от страна на фирмите за транспорт и третиране на отпадъци. Причината е, че промилите са различни за тези, които заявяват или не контейнери.

Вносителят Станислав Дечев отново обясни, че като цяло методиката за изчисляването на такса смет не е правилна, но така е зададена от законодателя. Той възнамерява в началото на 2021 г. да създаде комисия от експерти с участието на общински съветници, която след обществено обсъждане да предложи нова по-справедлива методика.

3 коментара

  • Докато са анонимни ще гласуват срещу съгражданите си. Публикувайте имената кой как е гласувал. Вас поне не ви е страх като Хасковонет

  • Продажници и далавераджии. Окрадоха града и хасковлии. Сега пак се готвят да подарят паркингите на града на една бизнесменка на безценица – и то не за 10, а 20 години напред. Какъвто беше първия търг – с един единствен кандидат – нашичката фирмичка И СЕГА ЩЕ Е СЪЩОТО! Злоупотреби пред очите на целия град, а оная се кълне колко честна била! Честна си, ама в ушите!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.