Хасково

Отпуснаха 732 500 лв. на Хасково за подмяна на водопроводи, започват от булевард „Съединение“

Целеви трансфер от 732 500 лв. отпуска регионалното министерство на община Хасково за подмяна на водопроводи. Днес кметът Станислав Дечев и министър Петя Аврамова подписват споразумението, съобщават от общината.

Заместник-кметът Динко Тенев обясни, че работата ще започне от участъка на булевард „Съединение“ между зеленчуковия пазар и кръстовището с булевард „Раковски“, където често стават аварии. Предвидена е подмяна на водопровод и на улица „Климент Охридски“. Ще се положи и нов водопровод по булевард „Съединение“ в проблемния участък от читалище „Заря“ до сградата на Областно пътно управление. Предвидено е изместване на водопровод от улица „Панорама“ за квартал „Младежки хълм“ в района на стадион „Хасково“. Ще се смени и водопровода в района между улици „Стара планина“, „Кавала“ и булевард „България“.

Динко Тенев
Динко Тенев

За всички обособени позиции има проведена обществена поръчка и избрани изпълнители. Работата ще започне в началото на следващата година, когато времето позволява.

Haskovo.info припомня, че по тази обществена поръчка вече беше подменен водопроводът в участък на булевард „Освобождение“, като сега завършва работата по булевард „Стефан Стамболов“ до Математическата гимназия.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button