Хасково

Готов е Центърът за хора с психични разстройства в квартал „Болярово“

Приключи изграждането и обзавеждането на Центъра за лица с психични разстройства в хасковския квартал „Болярово“, съобщават от общината.

Той е изграден по проект за близо 570 000 лв., от които 484 153 лв. са европейско финансиране, а 85 438 лв. – национално. Целта е да се осигурят по-добри условия за живот на потребителите без значение от техния пол, етническа и религиозна принадлежност. Настанените в Центъра ще имат възможност да придобият трудови навици и да се социализират, в резултат на всекидневната работа с тях. Настаняването на потребители ще се извършва със съдействието на Агенцията за социално подпомагане и Министерството на здравеопазването, след направена социална оценка и определяне на индивидуалните им потребности.

Грижа за тях ще полага квалифициран персонал, състоящ се от управител, социален работник, медицински специалисти, трудотерапевти, болногледачи. Всекидневната работа с настанените лица ще доведе до тяхната социализация в обществото.

Център

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Х
Х
18.12.2020 16:30 16:30

на снимката първия настанен ли е ?

Доктор Х
Доктор Х
18.12.2020 18:20 18:20

Първите трима

Ата
Ата
11.03.2021 14:04 14:04

Кога и кои ще настаняват не знам, но всеки ден в Боларово срещам един бездомник с психически проблеми, които ни ми се вярва, че ще бъде настанен там, а и където и да било, след като цяла зима изкара, без да бъде приютен на топло.

Back to top button