Хасковският спорт ще се финансира по нова наредба, оставиха предложенията на клубовете за 2021 г. – ВИДЕО

Спорт

Нова Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на детско-юношеските спортни клубове в община Хасково прие общинският съвет.

Това стана след дълги дебати, на които основно се дискутираше текстът, който предвижда състезателите, навършили 20 г. да не се финансират. Казусът е с колективните спортове, където по-възрастните спортисти не могат да бъдат изключени при точкуването на постиженията. В крайна сметка председателят на общинския съвет Таня Захариева предложи редакция, че забраната се отнася единствено за получаването на точки от състезатели над 20 г. Вносителите се съгласиха с това предложение.

Преди сесията постъпиха 7 предложения от спортни клубове за изменения и допълнения на наредбата. Мирослав Войников каза от името на вносителите на наредбата, че предложенията ще бъдат обсъдени от спортната комисия до края на март и адекватните искания да се уважат.

В крайна сметка наредбата беше приета с 31 гласа „за“, 5 – „против“, а трима се въздържаха.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.