Спорт

Хасковлията Артеник Арабаджиян номиниран за орден „Стара планина“

Артеник Арабаджиян

Артеник Арабаджиян

Министерски съвет предложи хасковлията Артеник Арабаджиян да бъде награден с орден „Стара планина“ – втора степен. Артеник Агоп Арабаджиан е роден на 16 февруари 1930 г. в Хасково. Той е дългогодишен състезател по баскетбол на „Ударник“ (Славия) и на „Спартак“, дългогодишен съдия е по баскетбол. Ръководил е всички отговорни срещи в страната.

Като международен съдия в продължение 20 години е съдийствал на три олимпиади, две световни и шест европейски първенства, четири финала за Евролигата. След приключване на активното съдийство Артеник Арабаджиян става международен комисар. Избран е сред „топ 5 съдии на Европа за всички времена„, а през 1983 г. е признат за
почетен съдия на Световната баскетболна федерация (ФИБА). През 2009 г. бе приет в Залата на славата на ФИБА, се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
xaxa
xaxa
11.06.2010 17:20 17:20

bravo

haskovliq
haskovliq
07.03.2011 13:29 13:29

hara pi6ete pove4e za takiva ne6ta s koityo mojem da se gordeem stiga s te ni zalivali s novini za nasilie i bolesti .

Back to top button