Хасково

Подкараха делото за рекет срещу бившия зам.-директор на НВМС

Леонид Лавчев

Леонид Лавчев

Хасковският окръжен съд даде ход на делото срещу бившия заместник- генерален директор на Националната ветеринарно медицинска служба Леонид Лавчев. Той е обвинен в това, че в периода между 9 октомври до 5 ноември миналата година е изнудвал за пари хасковска мандра чрез заплахи за преустановяване на дейността на предприятието. Леонид Лавчев е обвинен и, че като длъжностно лице е рекетирал собствениците на мандрата с 2000 лева.

В съда днес Лавчев каза, че не се признава за виновен и заяви, че ще дава обяснения на края на процеса.

7 свидетели се очаква да бъдат разпитани днес. Първи бе хасковлия Тенчо Пасков, който бе хванат с подкуп от 1000 лева. Пред съда той обясни, че няколко дни пред задържането му с парите Леонид Лавчев му се е обадил и го попитал дали познава единният от съдружниците в местната мандра Николай Славчев. Бившият заместник- генерален директор на НВМС обяснил, че Николай е поел ангажимент да оправи една сметка и като се видят да му напомни.

„Чух се с Николай на следващия ден и се разбрахме да се видим в офиса им“, разказа Тенчо Пасков. Разговаряхме за една машина, която искаха да купят от мен и в процес на разговора разбрах, че ангажимента, който са поели е за 1000 лева. „От думите на собствениците на мандрата стана ясно, че това е изнудване„. Аз отказах да взема парите, но Николай каза „Давай ги където трябва и дано повече не се повтаря„. След като взех парите се обадих на Лавчев и му казах, че според мен има някакво недоразумение. Лавчев обаче ми каза да ги оставя в офиса в Хасково. На път за там бях спрян от полицаи и арестуван, завърши разказът си Пасков.

Делото продължава с разпит на свидетели. Пред съда днес ще застанат близки на Лавчев, генералният директор на НВМС, управителят на хасковската мандра Николай Славчев, началникът на ДВСК – Хасково Христо Вълчанов и началник сектор БОП – Хасково Делчо Бялков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button