Регион

Три деца от Хасковско получиха помощ от дарителския фонд на БЧК

16-годишният Божидар в харманлийското село Бисер, който е пострадал при пътен инцидент, получи финансова подкрепа от Българския червен кръст.

Сумата от 500 лв. се отпуска от Националния дарителски фонд на организацията, уточни инж. Венета Стойчева от Областния съвет на Червения кръст в Хасково.

Помощ за лечение и възстановяване в същия размер получават още Василка и Стоян, сестра и брат на 12 и на 5 г. от Любимец.

Последиците и за трите деца са били средно-тежки травми.

Фондът, учреден през 2005 г., досега е подпомогнал 879 деца от страната. В него членуват БЧК, МВР, СБА, Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването, Асоциацията на производителите на автомобили, Българската асоциация на застраховани при катастрофи, Животозастрахователният институт и идруги организации.

Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители тази година са предоставени средства на 84 деца от цялата страна.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button