Любопитно

Екоинспекцията отличи 10 „Приятели на природата“

За десета поредна година Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково отличи с грамоти и награди „Приятел на природата“ 10 училища, детски градини и екоклубове за принос в опазването на околната среда и в развитието на екологичното възпитание на подрастващите.

Отличието се присъжда още за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ кампании и инициативи, както и за реализирани през годината дейности за повишаване на екологичната култура на децата в региона. Тази година са отличени: Детска градина „Пролет“ – Харманли, ДГ „Ален мак“ – Харманли, група „Калинка“ към ДГ „Детски свят“ – Харманли, група „Пакостници“ към ДГ „Звездица“ – Димитровград, ДГ №1 „Звънче“ – Димитровград, ДГ № 17 „Иглика“ – Хасково, Екоклуб „Йовковци“ към СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали, ОУ „Пенчо Славейков“ (4 клас) – Димитровград, клуб „Надежда“ към ПГ по ТХВП „Св. Св. Кирил и Методий“ – Момчилград и СУ „Христо Ботев“ – Караманци, община Минерални бани.

Всички те получиха грамоти „Приятел на природата“, стенни часовници с термометър и хигрометър, календари, книги, информационно-образователни материали и др. По време награждаването беше представена кратка презентация с организираните през годината екоинициативи.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button