Спорт

17-годишна унгарка изхвърли Диа в Будапеща

Диа ЕвтимоваХасковската тенисистка Диа Евтимова отпадна от турнира на червени кортове в Будапеща с награден фонд 25 000 долара. В играния днес мач от ІІ кръг на основната схема 23-годишната ни ракета, поставена под № 4, загуби от Тимеа Бабош със 6:7, 4:6. 17-годишната унгарка, която участва с „уайлд кард“, е сред прогресиращите млади тенисистки в света. Само за около половин година тя е скочила с над 200 места в световната ранглиста, където сега е № 497. Напоследък Бабош се намира в страхотна форма и дори победи бившата № 14 Елена Бовина. В унгарската столица Диа отстрани с 6:3, 6:3 в първия кръг  играещата с „уайлд кард“ швейцарка Виктория Голубич.

Все още не е ясно дали хасковлийката, която е 228-ма в света, ще дебютира в тазгодишното издание на Уимбълдън при жените. В момента тя е 20-та в списъка на чакащите да попаднат в квалификациите. Под въпрос е и участието на юношеския шампион за 2008 година Григор Димитров, който също е на опашката за „пресявките“.

Вчера 19-годишният хасковлия загуби с 2:6,4:6 от № 31 в света Фелисиано Лопес и отпадна във ІІ кръг на турнира на трева в Куинс с награден фонд над 700 000 евро. Най-добрият ни тенисист бе подкрепян от трибуните от приятелката си Симона и новия си треньор Питър Макнамара.

Междувременно бившият наставник на Григор Петер Лундгрен хвърли светлина върху причините за раздялата с него след година съвместна работа: „Основната причина е, че той не печелеше мачовете. Нямаше увереност и към края не се бореше достатъчно. Преди имаше великолепна игра, която в последно време не показваше“. Според шведа Димитров е станал по-добър тенисист, но „трябва да набляга върху нещата, които не прави добре и да поддържа тези, които му вървят“, за да преодолее разликата между юношеския и мъжкия тенис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button