Регион

Любимец минава на водоноски заради завишените стойности на арсен във водата

ВиК – Хасково ще достави водоноски в Любимец, които ще бъдат разположени на възлови места в града, съобщават от водното дружество.

Haskovo.info припомня, че вчера водата на града беше забранена за пиене и готвене заради завишени стойности на арсен. Това стана с предписание от РЗИ – Хасково. Пробата на питейната вода е отчела 11.9 µg/l арсен при норма не повече от 10 µg/l.

Водоноски

Вече са взети контролни проби от водата. Те трябва да покажат дали завишените стойности на арсен са били инцидентни и ако е така, тя да бъде разрешена за пиене.

График на водоноските в Любимец:

от 8:30 до 10:30 часа – ул. „Републиканска“ и ул. „Христо Ботев“ (старата автогара)

от 10:45 до 12:45 часа – Централен паркинг зад КОС

от 13:00 до 15:00 часа – площад „Барата“

от 15:15 до 17:00 часа – ул. „Витоша“ (площадката на р-н „Матърата“)

Стационарна водоноска ще има денонощно на ул. „Иван Рилски“ – социален патронаж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
даааа
даааа
22.12.2020 15:08 15:08

То затова ли тиквите на някои любимешки селянки дрънчат на кухо. Даже семки не дрънкат в тях, камо ли разумни идеи! Тю, явно арсена много ги е увредил горките, ама то с ежедневно избиване на чивията скоро съвсем ще угаснат тия дружки!

Back to top button