Хасково

Екс полицай тютюнджия обяви гладна стачка, бившите му колеги го снимат

ПротестътТрима тютюнопроизводители от региона обявиха гладна стачка днес. Те са готови да гладуват докато не получат обещаните от правителството премии. Единият от тях е бившият полицай Живко Желев, който от 6 години се прехранва с тютюнопроизводство.

Стотина тютюнопроизводители от област Хасково се събраха на мълчалив протест на паркинга край село Клокотница. Очаква се към тях да се присъединят още 500 човека от Пазарджик и Кърджали.

Тютюнопроизводителите искат да им бъдат изплатени парите за 2009 година. Земеделците категорично заявиха, че не искат повече от обещаните им вече 116 милиона лева. „Имахме обещание, че това ще стане до края на март. ПротестътТъй като не се случи, ние няма да се приберем, докато не ни се напълнят сметките“, бе категоричен Румен Манчев. От години той гледа тютюн в хасковското село Конуш. За разлика от преди, когато е засявал около 100 дка, тази година е успял да засее едва 50 дка.

Протестът не е политически. Причината е, че сме гладни и нямаме пари.  Вложил съм дотук около 40 000 лева, които съм теглил от банката. Вече ми взеха колата„, жалва се тютюнопроизводителят. 

Силно полицейско присъствие следеше изкъсо мълчаливият протест да не прерасне в гражданско неподчинение. За разлика от друг път униформените стриктно записваха номерата на колите на журналистите и протестиращите, а фотограф от полицията документира протеста.

 

Гладна стачка

Бившият полицай Живко Желев

Румен Манчев

Румен Манчев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button