Регион

Близо 7.5 млн. нелегални цигари са задържани на Капитан Андреево през 2020-а

Над 7 472 000 нелегални цигари и над 3 тона тютюн за пушене са иззели митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ от началото на годината, съобщават от Агенция „Митници“.

Само за първите 20 дни на декември са задържани 278 000 цигари. Установени са 80 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за опити да бъдат пренесени акцизни стоки – цигари и тютюн за пушене. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При проверки на 5 превозни средства през декември са открити 1 680 кутии цигари без български акцизен бандерол. На 18 декември около 22:30 часа на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация на път от Турция за Австрия, управляван от турски гражданин. В товарното помещение на камиона между декларираната групажна стока са открити 800 кутии цигари без акцизен бандерол. Ден преди това в друг товарен автомобил с турска регистрация в кабината на шофьора, турски гражданин, митничарите откриват 400 кутии безакцизни цигари. При друг случай на 20 декември митническите служители установяват, че шофьор на камион, превозващ стока за Белгия е укрил под шасито 120 кутии контрабандни цигари.

Лек автомобил с чужда регистрация, управляван от британски гражданин, който пътувал сам, влизал в страната от Турция на 22 декември. Митническите служители селектирали колата за щателна проверка, при която между личния багаж са открити 140 кутии цигари.

Стюард в автобус е укрил в личния си багаж 220 кутии цигари без български акцизен бандерол. Нарушението е установено при митническа проверка на 16 декември на автобус с 30 пътници, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button