Спорт

Мария Димитрова за фондацията на Григор: Тя идва в година, в която си даваме сметка за ценностите

Майката на Григор Димитров – Мария Димитрова е изпълнителен директор на благотворителната фондация на тенисиста.

Както Haskovo.info писа, Гришо създаде фондацията „Григор Димитров“ в помощ на деца в нужда. В управителния съвет са още баща му Димитър Господинов, мениджърът му Георги Стоименов и легендата на българския тенис Катерина Малеева, съобщават TennisKafe.com.

Дейността на фондацията ще бъде концентрирана в България и върху подпомагането на младите таланти в различни сфери, включително в спорта и тениса. „Дали е в спорта или в друга сфера, аз вярвам на децата. Човек развие ли техните способности, няма да има проблем“, коментира Димитрова, която е учител по физическо възпитание в Хасково и бивша волейболистка с много впечатления от израстването на децата. За нея основаването на фондацията идва в точния момент, защото Григор е достигнал своята зрялост и това му е дало възможност да осмисли кои са ценностите.

„Може би тази година е тази, в която човек осъзнава ценностите и какво може да направи. Назрял е моментът, в който трябва да се случи тази фондация. В живота има точно определени моменти, сега е времето да се направи тази инициатива, която е много хубава“, казва майката на тенисиста.

Въпреки че е изпълнителен директор, Мария Димитрова, казва, че не иска да слага себе си на преден план, защото всички са екип и всеки има своята роля и значение. „Всички ще помагаме. Всеки един от екипа, всички по някакъв начин ще синхронизираме усилията си“, посочва Димитрова, която е сигурна и че самият Григор Димитров ще помага активно в дейността.

Мария Димитрова определи 2020-а като „провокираща година“, в която е още по-важно да имаме добродетели, да активираме хората да бъдат по-добри и по-жизнени, да караме хората да спортуват, да движат света.

На българите тя желае много добрина: Да вярват, да имат търпението, да прегръщат идеите за по-добър живот. Да имаме надежда, че светът ще се освободи от тази болка и страдание и ще можем да погледнем на хоризонта с по-голям оптимизъм, да бъдем позитивни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button