Спорт

Без Диа и Григор на Уимбълдън

Диа ЕвтимоваХасковските тенисисти Диа Евтимова и Григор Димитров няма да участват в тазгодишното издание на Уимбълдън. Двамата не попаднаха в схемата на квалификациите на най-престижния турнир на трева в света. 

С по-голям шанс за участие бе Диа, която бе сред първите 20 тенисистки,чакащи за „пресявките“. 23-годишната хасковлийка се размина на косъм с дебюта си на турнир от Големия шлем. Въпреки че вчера тя се изкачи от 228-ма до 220-та позиция в света, ранкингът й се оказа недостатъчен да се състезава на Уимбълдън. 

Григор Димитров, който в момента е 358-ми, също не попадна сред 128-те, които ще се борят за влизане в схемата на турнира.

Миналото лято юношеският шампион от Уимбълдън 2008 дебютира с „уайлд кард“ при мъжете, но се контузи в първия кръг срещу руснака Игор Куницин и се отказа след 3:6, 6:0, 4:0.

19-годишният хасковлия е далеч от най-добрата си форма след като игра на инжекции и с травма на ръката през март в мачовете срещу Монако за купа Дейвис. Изоставането в ранглистата осуети повторното участие на Уимбълдън на първата ни ракета при мъжете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button