Хасково

45 ученици продължават надпреварата в Олимпиадата по орнитология

Деца наблюдават птици45 ученици се класираха за втория кръг на Олимпиадата по орнитология за регионите Хасково, Кърджали и Ямбол. Талантливите младежи ще премерят сили за титлата  „най-добър млад орнитолог“.  Състезанието ще протече в два кръга – теоретичен с тестови задачи и практически – с разпознаване на снимки на различни видове птици.

Домакини на събитието ще бъде ПМГ „Академик Боян Петканчин“ – Хасково. За всички участници има предвидени вкусна почерпка и награди – грамоти и информационни материали. А най-добрият олимпиец ще получи бинокъл, за да наблюдава още по-добре птиците.

Олимпиадата по орнитология се провежда за 12-та поредна година със съдействието на Българското дружество за защита на птиците. Целта на образователната инициатива е да възпита любов и уважение към българската природа сред младите хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button