Спорт

Гришо стана любимец на феновете от класацията Спортист на годината на България

Тенисистът Григор Димитров заслужи приза Любимец от спортните фенове от анкетата Спортист на годината на България. Хасковлията спечели вота на публиката.

Отбор на годината стана тимът ни за ATP Cup в състав Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев в конкуренцията на футболните ЦСКА и „Локомотив“ (Пловдив).

Тенисистката Цветана Пиронкова е Спортист №1 на България за 2020 година. Втори в класацията е борецът Едмонд Назарян, следван от боксьора Кубрат Пулев, световната шампионка по самбо Мария Оряшкова и талантът в плуването Йосиф Миладинов. Заради пандемията от коронавирус тази година се избираше само челна петица вместо традиционният топ 10.

Класацията за „Спортист на България“ се прави от 1958 година, а Пиронкова е едва вторият тенисист с голямата награда след Григор Димитров през 2014 и 2017 г.

За втора поредна година „Спортист с увреждания“ е лекоатлетът Християн Стоянов, а треньор на годината е наставникът на националките по борба Петър Касабов.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button