Тракийци изпратиха в Одрин богата колекция книги

Любопитно

В навечерието на Новата година над 200 книги бяха изпратени в Одрин след поредна дарителска кампания на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ в Хасково.

Събраните нови и употребявани, но запазени книги, ще бъдат връчени на Неделното училище по български език и на библиотеката при православния храм „Св. Георги“ в Одрин със съдействието на Генералното консулство на България в съседния турски град.

Успешната кампания, за чийто старт Haskovo.info писа, бе подкрепена от Регионалната библиотека „Христо Смирненски“, библиотеката при читалище „Заря“ в Хасково. Голям брой книги от класици и съвременни писатели дариха хасковска фамилия, тракийци и техни съмишленици. В колекцията има събрани съчинения на Иван Вазов, произведения на Павел Вежинов, Вера Мутафчиева, Христо Смирненски, Евтим Евтимов, книги на хасковски автори, книги за деца, а също красиво издание на Библията.

Благодарим на всички, които се присъединиха към родолюбивата ни инициатива, каза председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.