Министерството на отбраната продаде част от щаба на дивизията в Хасково, скри единия купувач

Хасково

Министерството на отбраната не обяви единия от купувачите на част от бившия щаб на дивизията на улица „Дунав“ 19 в Хасково.

Въпреки че търговете за два от имотите се проведоха на 15 декември, заповедите на министъра бяха обявени на сайта на ведомството едва в първия работен ден на новата година.

Името на купувача на парцела с площ 11 222 квадратни метра и 4 сгради с начална тръжна цена 1 419 700 лв. е заличено в публикуваната заповед. От пресцентъра на министерството заявиха пред Haskovo.info, че това се прави по искане на фирмата.

Заличена е и достигната на търга цена, но става ясно, че купувачът трябва да внесе 3 399 718 лв., представляващи разликата между продажната цена и внесения депозит за участие в размер на 567 880 лв. по сметката на министерството. 103 157 лв. са 2.6% местен данък върху продажната цена на имота и са за община Хасково.

За другия парцел от 11 450 кв. м. с 5 сгради с начална тръжна цена 1 608 600 лв. за купувач е определен „Родна земя холдинг“ АД, който освен всички други свои активи притежава и вериги строителни хипермаркети. Достигнатата на търга цена тук е 1.8 млн лв. От тях като местен данък за община Хасково са 46 800 лв.

Haskovo.info припомня, че бившият щаб на дивизията е разделен на 4 имота по около 11 декара, като вече два от тях са продадени.

 

4 коментара

  • Там на ъгъла беше перфектно да се премести пожарната. Сега се навират в една тясна уличка. А там имат мигновен достъп до две широки улици – Раковски и Дунав. Има и много място за пожарните коли. Имаше, щото едва ли някой го купил да премести пожарната там. Това беше работа на общината.
    На печелившите честито.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.