Хасково

„Балкански пътешественик“ на европейски фестивал в Италия

Балкански пътешественикРежисьорът на „Балкански пътешественик“ Съби Събев пристигна в Хасково, за да провери лично как актьорите от спектакъла  говорят на италиански. В неделя те потеглят за „страната на ботуша“, където ще участват в третото издание на Европейския фестивал на кукления театър за деца и възрастни. 

Той ще се проведе от 20 до 27 юни в Алта Валсесия до Торино.  За престижния форум са селекционирани спектакли на 18 театри –  15 италиански и 3 от европейски държави, сред които и хасковския.

„Балкански пътешественик“, който има куп награди,  е включен в конкурсната програма на 23 юни.  Автор на  спектакъла е  Янко Митев, постановката е на Съби Събев, музиката – на Веселин Койчев , а  куклите са дело на Таня Ганчева. Ролите изпълняват актьорите Силвия Предова и Янко Митев

Премиерата на „Балкански пътешественик“ бе през 2004 година, но оттогава пиесата продължава да жъне успехи не само у нас, но и на фестивали в Сърбия и Румъния.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button