Хасково

Хасково отбеляза 173 г. от рождението на Христо Ботев

С поднасяне на цветя пред бюста на Христо Ботев пред читалище „Заря“ се отбеляза в Хасково 173 г. от рождението на поета-революционер.

Заради пандемията от коронавирус нямаше тържествен ритуал. „Днес се навършват 173 години от рождението на един от най-великите българи. Пандемията и противоепидемичните мерки ни ограничават в организирането на тържествени чествания, но те в никакъв случай не могат да попречат всеки от нас лично да избере по какъв начин да се преклони пред Христо Ботев и неговото ненадминато дело“, каза кметът Станислав Дечев след като поднесе цветя пред паметника.

Заедно с него пред паметта на Ботев се поклониха областният управител д-р Стефка Здравкова и заместникът й Митко Петров, заместник-кметовете Мария Вълчева и Танер Емин, секретарят на общината Пламен Лечев, началникът на отдел „Образование“ Йорданка Иванова.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button