Обхванаха 1 376 в услугата „Шанс за нашите деца“, която продължава до края на 2021-а

Хасково

Проектът „Шанс за нашите деца“ продължава до края на 2021 г., съобщават от община Хасково.

Целева група са деца на възраст от 0 до 7 години и техните родители, както и бъдещи родители от рисковите групи. До сега са включени общо 1 376 деца и техните семейства. Те са обхванати в няколко услуги: Ранна интервенция на уврежданията, пряка работа с децата с увреждания и техните семейства, включително рехабилитация и дейности по консултиране, обучение, мобилна работа с детето в неговия дом, Семейно консултиране и подкрепа, включително работа с родителите и децата, дейности за семейно планиране, индивидуална работа, Подобряване достъпа до здравеопазване и промоция на здравето, чрез подкрепа за осигуряване на здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията.

Към настоящия момент, въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с разпространението на COVID-19, предоставянето на услуги за ранно детско развитие продължава. Консултациите със специалистите се извършват индивидуално в „Общностен център за подкрепа деца и родители“ в Хасково на адрес улица „Железни врата“ 6, както и дистанционно – чрез онлайн платформи, телефонни връзки, социални мрежи и посещения на терен при строго спазване на противоепидемичните мерки.

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.