Хасково

С 810 000 лв. изграждат ново улично осветление в квартал „Болярово“ и 3 села

Ново улично осветление ще бъде изградено в хасковския квартал „Болярово“ и селата Гарваново, Въгларово и Клокотница, съобщават от общината.

Това става след спечелен европроект за близо 810 000 лв. Предвижда се монтирането на нови LED лампи, въвеждане на системи за дистанционно групово управление и контрол и мониторинг на потреблението на електрическа енергия на улично осветление, както и изграждане на инсталации за производство на електрическа енергия за собствени нужди от възобновяеми източници. Предстои да бъде обявена процедура по реда на Закона за обществените поръчки.

Целта е намаляване на енергийното потребление, подобряването на общинската инфраструктура, повишаването на качеството на живот. Уличното осветление е един от големите консуматори на енергия в общината, което оказва влияние на ръста на енергийното потребление през последните години.

Преки потребители на този проект ще бъдат близо 3 000 жители. Така ще се намали разходът на енергия с 81.7%, или 533.30 MWh/година с екологичен еквивалент 629.26 тона спестени емисии СО2/годишно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button