Почти 300 млн. лв. са постъпленията в НАП – Хасково за 2020 г.

Хасково

Почти 300 милиона лева са постъпленията в офиса на Националната агенция за приходите в Хасково през 2020 година, съобщават от НАП.

Въпреки пандемията и последвалата безпрецедентна извънредна обстановка, в която работи бизнесът, фирмите и гражданите са внасяли добросъвестно данъците и осигуровките, отчитат от агенцията.

През 2020 година данъчните приходи възлизат общо на 135 милиона лв. От тях над 26 милиона лв. са платени от бизнеса за корпоративни данъци, което е с почти 4% повече от 2019 г. Над 51 милиона лв. са внесени данък върху доходите на физически лица – с 2,5 на сто повече от предходната година, а постъпленията от данъка върху добавената стойност са 50 милиона лв.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е 163,2 милиона лв., като от тях почти 97 милиона лв. са за държавно обществено осигуряване, близо 45 милиона лв. – за здравноосигурителни вноски и 21 милиона лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.