Хасково

Екоинспекцията глоби млекопреработвателно предприятие и консервна фабрика в Хасково

Млекопреработвателно предприятие в Хасково е глобено с 1 000 лв. за неспазване на емисионните норми за производствени отпадъчни води, изпускани в канализационните системи, съобщават в отчета си за декември от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

С 500 лв. е глобена консервна фабрика за неизвършване на собствени периодични измервания на емисиите на отпадъчни газове. Общо през месеца са извършени 75 проверки на 74 обекта. Дадени са 15 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 8 акта, наложена е 1 санкция и са издадени 8 наказателни постановления за 8 400 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 8 247 лв.

Почистени са излезли от употреба гуми в района на „Кекличевото стопанство“ край Хасково. На „Зеления“ телефон през последния месец на годината са постъпили 5 сигнала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button