Хасково

9 жени и 30 мъже положиха клетва в хасковското поделение

Клетва положиха новоприети военнослужещи в 31 механизиран батальон в Хасково, съобщават от военното формирование.

Личният състав на батальона се увеличи с 9 жени и 30 мъже. Ритуалът се проведе на строевия плац на формированието с участието на духовия оркестър на 2 механизирана бригада. Командирът на батальона подполковник Светослав Годинов прие строя от командващия клетвата капитан Захари Генев.

Клетва

Подполковник Годинов приветства новите войници като им пожела с упоритост, достойнство и чест да служат в Българската армия. „Във всяко свое действие ние военнослужещите се ръководим от интересите на България и се стремим да утвърждаваме доверието в Българската армия. Защото тя винаги е била неделима част от нашето общество и гордост за своя народ!“, каза той и ги призова: „Бъдете верни на думите, които ще изречете! И превърнете клетвените слова в свои дела!“.

Клетва

След думите на подполковник Годинов, новите войници дадоха тържествено обещание за вярност към народа и Родината пред Националното знаме и пред своя командир, и с вълнение всеки един изрече заветните думи „Заклех се!“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button