Хасково

Разчистиха незаконно сметище от хиляди обувки край Хасково

Нерегламентирано сметище от хиляди обувки беше разчистено в следобедните часове край Хасково до пътя за село Узунджово.

Сигналът за купищата изхвърлени обувки е бил подаден от жена до РИОСВ – Хасково и общината. След това от кметството са изпратили техника за разчистване на боклуците, съобщиха за Haskovo.info от Екоинспекцията.

От РИОСВ допълниха, че ангажимент на общините е да не допускат образуването на подобни сметища и съответно да ги разчистват. В противен случай от инспекцията връчват предписание и ако то не бъде изпълнено следват глоби от 2 000 до 20 000 лв. Почти винаги обаче общините в Хасковска област си свършвали работата, допълниха от РИОСВ.

С цел предотвратяване на подобни нерегламентирано изхвърлени отпадъци от рода на негодни за използване дрехи и обувки, РИОСВ-Хасково ще извърши проверки по търговски обекти, предлагащи дрехи и обувки втора употреба. Целта е установяване на лица, незаконно извършващи дейности по третиране на отпадъци, свързани със сортиране на стоки втора употреба за бита.

Снимки: Христо Тотев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button