Спорт

Георги Иванов е звездата на старта на държавното по борба

Европейският вицешампион за кадети Георги Иванов беше отличен като най-атрактивният състезател на старта на Държавния личен шампионат по борба за мъже и жени в зала „София“.

От федерацията акцентираха специално върху представянето на 18-годишния талант от клуб „Димитровград“. Сутринта Георги записа две победи в категория 125 кг., в които отбеляза общо 25 точки и тушира съперниците си. В квалификациите Иванов срази Иван Кьосев с 10:0 и туш. Същото застигна и взелия наскоро български паспорт чеченец Ислам Адизов, който се предаде след 15:6. На полуфиналите Иванов надви с туш и Айлин Ашим, като заслужено ще спори за златото.

Борба

От димитровградския клуб с президент Георги Георгиев участват с 11 борци, от които 8 се борят за медал, като трима са финалисти.

Борба

Срещите в зала „София“ бяха наблюдавани от Александър Томов, петкратен световен и европейски шампион, Христо Маринов, президент на федерацията, Валентин Райчев, генерален секретар, Радослав Великов, бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008, както и от Михаил Ганев, световен шампион, а сега кмет на община Златарица.

Зрители не се допускат до шампионата, но срещите се излъчват на живо на сайта на федерацията. На тепиха излязоха 136 състезатели от 26 клуба.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button