Регион

Зам-министър, губернатор, депутати и кмет зажънаха ечемика в Странско

СтранскоЗаместник – министърът на земеделието и храните Цветан Димитров зажъна ритуално ечемика край димитровградското село Странско днес. Истинската жътва е започнала още в началото на месеца, но е прекъсната от валежите, съобщи за Haskovo.info председателят на местната кооперация Петко Николов.

На ритуала присъстваха депутатите Иван Петров, Иво Димов и Делян Добрев, областният управител Румен Данев и кметът на Димитровград Стефан Димитров. Всички те взеха участие в обичаите на местните хора, които традиционно всяка година по време на жътварския събор демонстрират спомените си от едно време.

Баби в народни носии, оборудвани с всички нужни средства показаха как са жънели навремето. По обичай видните гости пък дариха с пари всяка група. За целта те си бsха отделили по около 50 лева.

Зажънването Сравнително добри добиви очакват тази година зърнопроизводителите в района. Според председателя на съюза им Тенчо Тенчев единственият им проблем е ниската изкупна цена, която все още не е ясно как ще се движи. Традиционно в началото на кампанията стойността пада, но тази година хлебопроизодителите „сложиха прът в колелото“ като намалиха цените на хляба, допълни той.

По-късно днес заместник- министър Димитров се срещна със земеделци от региона. На срещата бяха коментирани наболелите им проблеми. Димитров съобщи, че средствата за тютюнопроизводителите в размер на 116 милиона лева най-вероятно ще бъдат изплатени към средата на следващия месец.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button