Хасково

Стоян и Любен участват онлайн на Жаутиковската олимпиада

Стоян Малинин и Любен Балтаджиев от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ участват онлайн в двудневната Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика в Алмати, Казахстан.

Стоян е състезател по информатика, а Любен – по математика. Двамата са в 12 Б клас. Техни ръководители са Юлия Кръстева и Коля Петрова, съобщи за Haskovo.info директорът на гимназията Гергана Петрова.

ПМГ

Въведени са строги изисквания за видеонаблюдение при провеждането на олимпиадата. 4 видеокамери предават онлайн от кабинета в ПМГ към центъра на организаторите в Казахстан. Условията на задачите се получават на английски език в определения час за начало на състезателния ден. Това не е затруднение за Стоян и Любен, защото те са със сертификати за професионално ниво на владеене на езика.

Haskovo.info припомня, че миналата година Стоян спечели сребърен медал по информатика от престижното състезание, а Любен спечели бронзов медал по математика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.01.2021 14:34 14:34

И как не ви е срам да показвате тази мизерна стая и тази сто годишна материална база пред други държави?

Back to top button