Хасково

След проверките, възложени от прокуратурата: 62 нарушения в строителството в Хасковско

62 нарушения са констатирани при проверка на 9 строителни обекта през декември в Хасковска област, съобщават от Инспекцията по труда.

Haskovo.info припомня, че проверките в строителството бяха възложени от Върховната административна прокуратура. Инспекции са извършени на жилищното строителство, промишлени строителни обекти, ремонтът на автомагистрала „Марица“ и мостът над река Марица в Димитровград. На последните два обекта не са констатирани нарушения. За останалите са дадени 58 предписания и са съставени 4 акта.

Най-честите нарушения са по провеждането и документирането на инструктажите, липса на разпределение на работното време в договорите за непълно работно време, липса на задължителни реквизити в трудовите договори, липса на заключения за пригодност за изпълнение на дадения вид работа за част от работниците, заварени по обектите.

През 2020 г. са извършени общо 1 135 проверки, при които са констатирани 5 430 нарушения. Съставени са 219 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са 197 за общо 205 100 лв. Извършени са 262 проверки във връзка с противоепидемичните мерки, които продължават и през 2021 г. 92 са дадените разрешения за приемане на работа на непълнолетни.

През 2021 г. за пръв път инспекторите по труда ще проверяват предприятия, които са определени като високорискови по отношение цялостното прилагане на трудовото законодателство. За област Хасково като предприятия с висок рисков потенциал са определени 63 обекта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.01.2021 15:53 15:53

Predprijatija s visok riskov potencial.Demek poqcti vsiqcki.Proverete shivashkite firmi.Vischte kakvi bezobrazija ima tam!!!!!!!

Back to top button