Хасково

100 литра дъжд в Хасковско, няма затворени пътища

Около 100 литра дъжд на квадратен метър са паднали през последните три денонощия в община Хасково, съобщават от кметството.

В момента под наблюдение остава пътят за село Динево и река Харманлийска, която минава през селото. Нивото й е малко под котата на преливане. Всички диги са здрави. Има само един разлив в ниската част на коритото на реката в селото, от който частично са засегнати площи в стопански двор. Няма залети жилищни сгради или селскостопански постройки, в които се отглеждат животни. Няма нарушение в електро и ВиК-захранването. Дежурните екипи на противопожарната служба и полицията остават да следят обстановката.

Наводнение

Пътят Войводово – Орлово е проходим. В село Клокотница нивото на реката също се покачи значително, но до излизане от коритото не се стигна.

Всички язовири на територията на общината са под наблюдение.

Наводнение

Участъкът от улица „Дунав“, който беше наводнен и затворен за движение, вече е отворен за автомобилите. Шофьори трябва да бъдат внимателни, защото в най-ниската част на отсечката продължава да се събира вода.

Тази нощ се очаква дъждовете да спрат. Температурите обаче ще паднат значително. От областна администрация допълват, че обстановката в община Ивайловград се нормализира. По-рано днес река Бяла заля участък от пътя в района на село Гугутка. В участъка на водостока пътят вече е обезопасен и движението към село Меден бук е възстановено. В общината няма бедстващи хора и няма населени места без ток и вода.

Наводнение

Днес от пожарната са се отзовали на 12 сигнала за отводняване в Хасковска област. Към момента на територията на областта няма затворени пътища.

Очаква се язовир Студен кладенец да достигне кота на преливане до 1 час и поради това ще започне контролирано изпускане на водата му. Другият язовир от каскада „Арда“ – „Ивайловград“ има още 22 часа докато достигне кота на преливане.

Нивото на река Харманлийска в община Харманли към този момент е 4.50 м, река Марица при община Харманли е 2.72 м, нивото й при община Димитровград е 1.44 м, а при община Свиленград – 1.73 м.

Наводнение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button