Любопитно

Специалисти с лекция за гейм индустрията за ученици от ПМГ в Димитровград

Онлайн лекция на тема „Кариера в гейм индустрията“ се е провела днес за ученици от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград, съобщават от гимназията.

Лектори са били Антоний Христов, Милин Джалалиев, Мартин Халачев и Младен Борисов от Арк Академия. Те са представили гейм индустрията и са разяснили отделните професионални сфери в нея. Арк Академия е с фокус върху разработването на видео и мобилни игри – една от най-бързо развиващите се индустрии в света и в България.

През първата част от лекцията специалистите са разказали историята на видео игрите и развитието им през годините – от първата игра, наподобяваща днешния шах, до Playstation 4 – една от най-популярните конзоли в света. Лекторите са споделили мнението си за нужда от специалисти в бранша и необходимост младите хора да развиват въображението и техническите способности. Те са изразили надежда за формиране на добри екипи от личности с творчески потенциал. Участниците са научили повече за потенциала на гейм индустрията в България, както и за някои от известните международни гейм студиа с офиси у нас.

Лекцията е завършила с онлайн игра и класиралите се ученици на първите места са спечелили безплатно участие в курса „Как се става game developer?“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button