Хасково

Съдят бивша служителка в кметството и адвокат, продали общинско жилище в Хасково

44-годишната бивша служителка в община Хасково Галина Савова и 54-годишният адвокат Динко Стоев са предадени на съд за измама с общинско жилище.

За днес е насрочено разпоредително заседание, съобщават от Хасковския районен съд. Двамата са обвинени в това, че в периода от април 2018 г. до юли 2018 г. са измамили трима души, че ще им бъде продаден общински апартамент, чрез сключване на договор. Така са им нанесли имотна вреда в размер на 26 000 лв. Сделката е била извършена. От общината по-късно са си възстановили собствеността върху жилището чрез съда. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 1 до 6 г.

Haskovo.info припомня, че Галина Савова беше дисциплинарно уволнена от екскмета Добри Беливанов със заповед от 12 декември 2018 г. за серия нарушения при настаняването в общински жилища. Тя обжалва, но Хасковският окръжен съд потвърди уволнението й.

В разпоредителното заседание съдът насрочи делото за разглеждане по общия ред на 12 февруари и конституира като граждански ищци тримата измамени, които искат обезщетение от подсъдимите в размер на 26 000 лв.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тодор Димов
Тодор Димов
14.01.2021 16:15 16:15

Ето… само перверзии! Като общините са такива, такива ще са и служителите им. Какво има да се мрънка тука? В тая държавица не спряха мизериите! Тя и държавата такава!

dinko
dinko
14.01.2021 17:39 17:39

Масова практика е да се раздават общински жилища на циганите и после да ги купуват на безценица а млади български семейства които допринасят за тази държава да дават и последните си стотинки за жилище Не трябва изобщо да има общински жилища

Юрист
Юрист
14.01.2021 18:08 18:08

Адвокат Динко Стоев за пореден път се доказа като човек!😀Ако не са отменени дела и мънкане в зала ,то явно ще е участие в кражба. Няма никакъв смисъл от общинските жилища ,освен да ги раздават от общината на своите ревни гласоподаватели – циганите ,за друго не става . И без това българският данъкоплатец ,който има нужда от тях няма право да ги ползва!Аман от тая циганска държава….

Back to top button