Регион

Откриха 1 005 смартфона в колата на хасковлия

1 005 недекларирани смартфона и 960 аксесоара за тях за открити в автомобил „Lexus“, шофиран от хасковлия с инициали Р. Ш. Това е станало при проверка на ГКПП „Лесово“, съобщават от Агенция „Митници“.

Мъжът е пътувал от България за Турция. Той е бил проверен от митничарите на 12 януари около 21 часа. Хасковлията заявил, че не пренася нищо за деклариране. При проверка митничарите открили в багажника на автомобила три куфара, пълни с мобилни телефони и аксесоари за тях. Иззети са 1 005 смартфона с марки Samsung и Xiaomi и 960 силиконови протектора тип „гръб“.

Телефони

Водачът заявил впоследствие, че пренасял куфарите като багаж за Люлебургас и не били негови. Стойността на недекларираните мобилни телефони и аксесоари е около 300 000 лв., според първоначалната експертна оценка.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Луд
Луд
14.01.2021 19:22 19:22

Човека си е купил повечко телефони да си ги сменя. Къде пише колко телефона трябва да има човек?

Back to top button