Хасково

Затварят част от булевард „България“ заради сеч на опасни тополи в понеделник

Участък от хасковския булевард „България“ ще бъде временно затворен за движение в понеделник заради сеч на опасни тополи, съобщават от общината.

Става въпрос за отсечката от №50 на булеварда до кръстовището с улица „Крали Марко“ до ПГТ „Александър Паскалев“. От там ще започне и сечта на тополите.

Както Haskovo.info писа, покрай реката в Хасково има 611 тополи. Повечето от тях са на възраст между 60 и 80 години. Обследването установи, че с влошено фитосанитарно състояние са 122 тополи. От тях опасни са 63, които ще бъдат премахнати през следващите месеци. На останалите общо 548 тополи височината ще бъде намалена до 30%, а короните им ще бъдат оформени.

В района, откъдето започва сечта, се намират 20 от всички 63 опасни тополи, определени за премахване. На тяхно място ще бъдат засадени нови.

Договорът за отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково е за срок от една година. Общата стойност е 106 000 лева без ДДС. В процеса на работа поетапно ще се затварят пътни участъци, за което гражданите ще бъдат информирани, за да отстранят автомобилите си от местата, където ще работи фирмата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.01.2021 18:39 18:39

Има една опасна топола пред дом ,,Марина ,,по висока е от 8 етажните блокове и задуха ли огъва се на всякаде .

Иван
Иван
16.01.2021 21:34 21:34
Отговор до  Анонимен

Към озеленителите-ако е възможно защото не знам може и да има причина, но защпочнете да посаждате дървета и храсти които освен че имат декоративна стойност не стават огромни и повечето от тях са вечнозелени. Южен район сме и е грехота да не се възползваме от климата си. В почти цяла България без проблем и без защита расте палма Трахикарпус. Посадете такива макар и малки с времето ще станат бижу. Японска вишня, японска мушмула, индийски люляк, магнолия. Махнете тези тополи докато не са разрушили сгради или по лошо.

Анонимен
Анонимен
15.01.2021 22:12 22:12

Не може ли в неделя като няма движение а в понеделник. Не сте родени от майки. Изсрани сте.

Анонимен
Анонимен
15.01.2021 22:13 22:13

заради двама трима работника ще го турите на цял град. Така е в България. Кадрите се издигат със свирки

Ади
Ади
16.01.2021 7:58 7:58

А,бе,вие акъл имате ли?
Използвайте събота и неделя,през седмицата е ад по пътните артерии на града!
Сакън да не платите някой лев отгоре за работа в почивен ден!
Ама нали трябва някой да намаже от държавните пари!

Back to top button