Затварят част от булевард „България“ заради сеч на опасни тополи в понеделник

Хасково

Участък от хасковския булевард „България“ ще бъде временно затворен за движение в понеделник заради сеч на опасни тополи, съобщават от общината.

Става въпрос за отсечката от №50 на булеварда до кръстовището с улица „Крали Марко“ до ПГТ „Александър Паскалев“. От там ще започне и сечта на тополите.

Както Haskovo.info писа, покрай реката в Хасково има 611 тополи. Повечето от тях са на възраст между 60 и 80 години. Обследването установи, че с влошено фитосанитарно състояние са 122 тополи. От тях опасни са 63, които ще бъдат премахнати през следващите месеци. На останалите общо 548 тополи височината ще бъде намалена до 30%, а короните им ще бъдат оформени.

В района, откъдето започва сечта, се намират 20 от всички 63 опасни тополи, определени за премахване. На тяхно място ще бъдат засадени нови.

Договорът за отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково е за срок от една година. Общата стойност е 106 000 лева без ДДС. В процеса на работа поетапно ще се затварят пътни участъци, за което гражданите ще бъдат информирани, за да отстранят автомобилите си от местата, където ще работи фирмата.

5 коментара

 • Има една опасна топола пред дом ,,Марина ,,по висока е от 8 етажните блокове и задуха ли огъва се на всякаде .

  • Към озеленителите-ако е възможно защото не знам може и да има причина, но защпочнете да посаждате дървета и храсти които освен че имат декоративна стойност не стават огромни и повечето от тях са вечнозелени. Южен район сме и е грехота да не се възползваме от климата си. В почти цяла България без проблем и без защита расте палма Трахикарпус. Посадете такива макар и малки с времето ще станат бижу. Японска вишня, японска мушмула, индийски люляк, магнолия. Махнете тези тополи докато не са разрушили сгради или по лошо.

 • Не може ли в неделя като няма движение а в понеделник. Не сте родени от майки. Изсрани сте.

 • заради двама трима работника ще го турите на цял град. Така е в България. Кадрите се издигат със свирки

 • А,бе,вие акъл имате ли?
  Използвайте събота и неделя,през седмицата е ад по пътните артерии на града!
  Сакън да не платите някой лев отгоре за работа в почивен ден!
  Ама нали трябва някой да намаже от държавните пари!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.