Регион

Свиленградчани се поклониха пред чудодейни мощи от Атон

Пристигането на мощитеСтотици свиленградчани се докоснаха до чудодейните мощи на Св. Игнатий Старозагорски и Св. Прокопий Варненски. Светините пристигнаха днес в Свиленград от Атон, Света гора и ще бъдат пренесени в Стара Загора и Варна.

Кортежът от Гърция бе посрещнат на ГКПП Капитон Петко Войвода по обяд от Старозагорския митрополит Галактион и вярващи от Свиленград, Любимец, Харманли и околните села. Под специално опънати сенници хората имаха възможност да се поклонят и да целунат християнските реликви.

Община Свиленград бе осигурила на гражданите безплатен превоз до граничния пункт с автобуси, съобщиха за Haskovo.info от администрацията. След посрещането поклонението продължи в църквата „Св. Троица“ в Свиленград, където светите мощи бяха положени преди да заминат за Стара Загора.

 Поклонение пред мощите  Поклонение пред мощите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button