Спорт

Григор и Диа на 1/4 финали в Марбург и Рим

Григор ДимитровХасковският тенис талант Григор Димитров записа пета поредна победа и се класира за четвъртфиналите на чалънджъра на клей в германския град Марбург, който разпределя 30 000 евро.

В мач от втория кръг на основната схема първата ни ракета при мъжете изхвърли след 3:6,6:3,7:6/0/ поставения под №1 словенец Грега Земля, който е № 112 в света и с близо 250 места по-напред в ранглистата на ATP. Двубоят на централния корт в Марбург бе доста оспорван и продължи малко повече от два часа. Най-добрите тенисисти на България и Словения най-вероятно отново ще играят един срещу друг в началото на юни в мачовете за купа Дейвис.

Класирането на четвъртфиналите в Марбург донесе на 19-годишния хасковлия, който тръгна от квалификациите, общо 18 точки за световната ранглиста, където е 359-ти, плюс чек за 875 евро.

Съперник на Григор в спора за полуфиналите ще бъде победителят от мача между словака Павол Червенак и аржентинеца Гастон Гаудио, който е № 8 в схемата и № 185 в света.

Великолепна победа постигна днес и Диа Евтимова, която се класира за четвъртфиналите на турнира на червени кортове в Рим с награден фонд 25 000 долара. Поставената под № 5 хасковлийка разгроми във втория кръг с 6:1, 6:2 279-тата в света Джулия Майер от Италия. На старта на схемата Диа отнесе само за 40 минути с 6:0, 6:2 друга представителка на домакините – квалификантката Федерика Грациозо. С класирането си за четвъртфиналите 23-годишната ни ракета спечели 14 точки за ранглистата на WTA, където сега е № 219.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
per
per
23.06.2010 20:13 20:13

bravo na dvamata ve4e trqbva turnir da vzemat

Back to top button