Преобразуват хасковския Дом за медико-социални грижи за деца

Хасково

Закриване на хасковския Дом за медико-социални грижи за деца предвижда проектопостановление за структурни промени в системата на здравеопазването.

Документът, разработен в съответствие с националната стратегия за деинституционализация на грижата за децата, е подложен на обществено обсъждане. Здравното заведение ще се трансформира в център за комплексно обслужване за деца с увреждания и хронични заболявания. Освен в Хасково такива центрове ще има в 7 града.

Центърът ще предоставя подкрепа на семействата на деца с увреждания и хронични заболявания за назначаване и провеждане на ранна диагностика, диагностика, лечение и медицинска и психосоциална рехабилитация, обучение на родителите им за поемане на грижата в семейна среда. Ще бъдат осигурявани и посещения от медицински специалисти за оказване на специфични грижи за деца с увреждания и тежки хронични заболявания, отглеждани в семейна среда и в социална услуга резидентен тип.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.