Хасковският съд образува делата за отнемане на имущество на лихварите от Димитровград

Хасково

Хасковският окръжен съд е образувал граждански дела против трима участници в организирана престъпна група.

Както Haskovo.info писа, това се прави по искови молби от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Тримата са обвинени в изнудване и извършване на банкови сделки без разрешение. Това са лихварите от димитровградския квартал „Марийно“. Групата им беше разбита през пролетта на 2019 г. Те са обвинени за общо 7 случая на изнудване, придружени със заплахи за убийство.

Общият размер на исковете е 686 495 лв. с претенции и за отнемане на 10 недвижими имота и 3 моторни превозни средства. Ответниците са признати за виновни съгласно споразумение, одобрено от Специализирания наказателен съд, допълват от Хасковския окръжен съд.

Един коментар по “Хасковският съд образува делата за отнемане на имущество на лихварите от Димитровград

  • Явно мошениците не са платили достатъчно , но това са само обвинения . Да видим какво ще стане след като си платят на Прокуратурата . Нищо , ще ги оправдаят . В далаверите им има задължително замесен и нотариус , а както се знае гарван гарвана око не вади.Лихварите от Хасково Славчеви си живуркат за сметка на стотици измамени клиенти на които са им отнети имоти и апартаменти чрез измамни деяния заверени от нотариус В.С , но за Прокуратурата обвиненията са насочени към неизвестен извършител , така е мошениците делят краденото с власт имащите.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.