Хасково

Хасковският съд образува делата за отнемане на имущество на лихварите от Димитровград

Хасковският окръжен съд е образувал граждански дела против трима участници в организирана престъпна група.

Както Haskovo.info писа, това се прави по искови молби от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Тримата са обвинени в изнудване и извършване на банкови сделки без разрешение. Това са лихварите от димитровградския квартал „Марийно“. Групата им беше разбита през пролетта на 2019 г. Те са обвинени за общо 7 случая на изнудване, придружени със заплахи за убийство.

Общият размер на исковете е 686 495 лв. с претенции и за отнемане на 10 недвижими имота и 3 моторни превозни средства. Ответниците са признати за виновни съгласно споразумение, одобрено от Специализирания наказателен съд, допълват от Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кольо от Вайводово
Кольо от Вайводово
19.01.2021 8:57 8:57

Явно мошениците не са платили достатъчно , но това са само обвинения . Да видим какво ще стане след като си платят на Прокуратурата . Нищо , ще ги оправдаят . В далаверите им има задължително замесен и нотариус , а както се знае гарван гарвана око не вади.Лихварите от Хасково Славчеви си живуркат за сметка на стотици измамени клиенти на които са им отнети имоти и апартаменти чрез измамни деяния заверени от нотариус В.С , но за Прокуратурата обвиненията са насочени към неизвестен извършител , така е мошениците делят краденото с власт имащите.

Back to top button