Регион

Още 28 месеца затвор за мнимата брокерка Лили Божинова

2 г. и 4 м. затвор за измама при сделки със земеделски земи е получила от Свиленградския районен съд брокерката Лили Божинова, съобщават от прокуратурата.

Делото се е разгледало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимата е признала всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. Тя е призната за виновна, че в периода от 25 юни 2018 г. до 10 юли 2018 г. на три пъти е мамила жена, че като брокер на недвижими имоти ще ѝсъдейства за сключване на сделки за закупуване на земеделски земи в землищата на селата Дервишка могила, Райкова могила и Мустрак, като е причинила общо имотна вреда в размер на 13 220 лв.

През юни 2018 г. Божинова се свързала по телефона с пострадалата, която се занимавала със земеделие и наемала земя за отглеждане на различни култури. Брокерката твърдяла, че разполага с данни и информация за ниви с обща площ 146.946 дка в землищата на трите свиленградски села, които се продават на изгодни цени от собствениците им. Обвиняемата успяла да убеди пострадалата жена, че действително може да й съдейства за закупуване на земите, като предварително искала да й бъде дадено капаро. Така на няколко пъти пострадалата изпратила на брокерката по електронен път общо 13 220 лева. Въпреки че обвиняемата обещавала сделките да бъдат оформени документално пред нотариус, това не се случило. Нанесените щети не са били възстановени и сделките на се били сключени.

Haskovo.info припомня, че Божинова е осъждана и преди по същото обвинение – за измама при продажба на земеделски земи в района на община Свиленград и изтърпява ефективно наказание „лишаване от свобода“. Жената, която е от хасковското село Узунджово, получи през юни миналата година 6 г. затвор от свиленградския съд. Тя беше призната за виновна в измама за 506 914 лв. при сделки със земеделски земи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button