С поднасяне на цветя отбелязаха 143 г. от Освобождението на Хасково

Хасково

С поднасяне на цветя пред паметника-морена отбезяха 143 г. от Освобождението на Хасково от турско робство.

Пред паметта на загиналите се преклониха кметът Станислав Дечев, председателят на общинския съвет Таня Захариева, народните представители Евгения Ангелова и Митко Полихронов, областният управител д-р Стефка Здравкова, заместник-кметовете на общината Мария Вълчева, Динко Тенев и Танев Емин, представители на командването на хасковското военно формирование, почетният гражданин Васко Димов, съобщават от общината.

„Денят на Освобождението на града ни трябва да остане в паметта, в сърцата и душите на всички хасковлии. Днес ние сме поставени пред редица ограничения, но те са необходими, за да се запазят здравето и живота на хората. А своята признателност пред делото на нашите предшественици, всеки може да изрази с един малък жест, но идващ от сърцето му“, каза Станислав Дечев.

Заради пандемията не се проведе тържествен ритуал за честване на годишнината.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.