Осъдиха шефа на премазан от автобус монтьор в Димитровград

Регион

4 месеца условно с изпитателен срок от 3 г. получи от Хасковския окръжен съд управител на фирма заради трудова злополука със загинал 40-годишен монтьор.

Haskovo.info припомня, че тежкият инцидент стана на 9 юли 2014 г. на паркинг в Димитровград. Монтьорът от Асеновград влезе под повдигнатия с крик автобус за да ремонтира спирачките. Крикът обаче потъна в почвата и рейсът се стовари върху него като го уби на място. Фирмата, която се занимава с автобусни превози, беше глобена от Инспекцията по труда, защото монтьорът е бил без трудов договор и е допуснат ремонт на автобуса на паркинг, който не е пригоден за това.

Хасковският съд призна за виновен управителя на фирмата, за това че e разпоредил да се извърши ремонт на автобуса на паркинга, а не на място, предназначено за това. Така той е нарушил правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

3 коментара

  • Защо изобщо има закони, съд, прокуратура и там всички институции работещи само на хартия? Ефективни присъди кога? 99% от случаите „условна присъда“ хората не са умрели условно… Цялата съдебна система работи условно…и защо не ми става ясно трябва да минат средно 7-10год. докато се стигне до присъда? (условна)

    • А вие какво точно искате? Да не би да го е убил шефът му? Той не знае как да сложи крика, посре шефът му виновен. Айде помислете малко

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.