Регион

Мобилно приложение и обновено междублоково пространство в Димитровград

Напълно обновено междублоково пространство и мобилно приложение за полезна туристическа информация бяха представени в Димитровград, съобщават от общината. Те са резултат от трансграничен проект с турската община Узюнкьопрю.

Мобилното приложение „More Attractive“ е безплатно с основен език английски и с опция да бъде променен на български или турски. Специализираната платформа за безплатна туристическа, културна и полезна информация е за смарт устройства. Има създаден сайт, от който потребителите могат да набират полезна информация за исторически и културни обекти, туристически атракции и събития, музеи и културни институции, жп гари и автобусни спирки, държавни служби и институции.

Проект

На 3 859 кв. м. в пространството зад блок 1 на бул. „България“ в центъра на града е обособена нова паважна алейна мрежа, открита площадка за деца от 3 до 12 г. с пясъчник, площадка за стрийт фитнес, обзаведена с три различни мултифункционални тренажора и тенис на маса, разположени върху ударопоглъщаща настилка. В източната част е монтирана дървена беседка. Подменени са остарелите пейки, кошчета за отпадъци и осветителните тела. Изградена е система за видеонаблюдение. Засадена е нова декоративна растителност и е изградена автоматична поливна система за зелените площи. На място кметът Иво Димов демонстрира как чрез QR кода с телефон посетителите могат да ползват достъпната туристическа информация от мобилното приложение.

Стойността на проекта е 490 314 евро, от които Европейското финансиране е 416 767 евро, а националното съфинансиране – 73 547 евро. Дейностите, които са изпълнени в община Димитровград са за 246 000 евро.

Проект

Междувременно Иво Димов получи юбилейна грамота от началника на Централно военно окръжие полк. Георги Петков. Грамотата е за значим принос в развитието и издигане на престижа на военните окръжия и по повод 140 години от създаване структурите за военен отчет. Отличието от името на полк. Петков беше връчено от неговия представител в града Ангел Димов. Грамотата е придружена с юбилейната книга „140 години военни окръжия“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button