Хасково

Отнемат 622 000 лв. от обвинен в каналджийство

След решение на Хасковския окръжен съд от Ангел Атанасов се отнема имущество в полза на държавата в размер на 622 557 лв., съобщават от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Става въпрос за недвижим имот в свиленградското село Лисово и суми по банкови сметки. Присъдени са и съдебните разноски.
Проверката срещу Атанасов е започнала след повдигнато обвинение от прокуратурата за това, че през 2016 г. е превел през границата с Турция 37 иракчани.

В периода ноември 2020 – януари 2021 г. Върховният касационен съд и окръжни съдилища в страната са постановили решения по предявени от КПКОНПИ искови молби за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество в размер на 1 220 873 лв.

Haskovo.info припомня, че преди дни Хасковският окръжен съд образува граждански дела против трима участници в организирана престъпна група. Това отново става по искови молби от комисията. Тримата са обвинени в изнудване и извършване на банкови сделки без разрешение. Това са лихварите от димитровградския квартал „Марийно“. Групата им беше разбита през пролетта на 2019 г. Те са обвинени за общо 7 случая на изнудване, придружени със заплахи за убийство и са признати за виновни по споразумение, одобрено от Специализирания наказателен съд. Общият размер на исковете е 686 495 лв. с претенции и за отнемане на 10 недвижими имота и 3 моторни превозни средства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button