Хасково

Община Хасково открива процедури по изграждането на закрит плувен басейн и кучешки приют

Общината възнамерява да открие процедури по изграждането на спортен комплекс със закрит плувен басейн в Хасково и кучешки приют в бившето летище „Узунджово“.

Докладните вече са внесени за януарската сесия на общинския съвет, който трябва да даде своето съгласие. Haskovo.info припомня, че кметът Станислав Дечев съобщи за двете инициативи на годишната си пресконференция в края на 2020-а.

Закритият плувен басейн ще се изгражда с около 1 млн. лв. от освободени от държавата отчисления на общината за отпадъци. Плановете са той да е с размери 12 на 25 метра. В съседство ще има и малък басейн с дълбочина 1 метър за по-малките деца. Спортният комплекс ще е на терена, където са бившите работилници на Техникума по селско стопанство.

В два от хангарите на бившето летище „Узунджово“ пък се предвижда изграждането на нов приют за бездомни кучета, защото сегашният е твърде малък. Клетките за кучетата ще бъдат поставени по всички изисквания в хангарите. Във всеки от хангарите ще могат да се поставят по около 70 големи клетки. За сравнение в сегашния приют има 12 клетки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пешо
Пешо
21.01.2021 20:50 20:50

Ай стига с тия приюти за кучета, вземете направете един приют за бездомни хора, тия помияри по улиците по важни ли са от хората. То и без това лъвовете няма какво да ядат много лесно може да се реши проблема с кучетата. А пък който много го е жал да си ги прибере вкъщи помиярите гадни.

Наблюдател
Наблюдател
21.01.2021 22:46 22:46

до Пешо: И каква е разликата между бездмомните хора и бездомните кучета ? Мисля че има само прилики – живи същества , нямащи дом..
??? С кое е в този конкретен случай хората превъзхождат кучетата ? Та и те душа носят .

Н
Н
22.01.2021 8:30 8:30
Отговор до  Наблюдател

С цялото си уважение, но да сравнявате кучета с хора е доста глупаво. Когато един човек е спокоен, нахранен и му се осигури някаква работа то той може да я работи, да съществува, да се социализира и да има някакъв смисъл живота му. А кучето може ли да е полезно за обществото… колкото човек. И все пак има различни хора и различни кучета.. мислете..

Back to top button