Хасково

Хасковски доброволци практикуваха старо турско изкуство

Доброволците творятЧетирима доброволци от сдружение „Надежда“ се завърнаха от едноседмичен младежки обмен в турския град Измир. В младежката проява участваха представители на Литва, Унгария и Турция.

Хасковските доброволци, които са възпитаници на местната езикова гимназия, усвоиха тънкостите на старото турско изкуство „Каатъ“. Творбите, направени от тях, ще бъдат включени в изложба на една от измирските галерии.

ТворбитеХасковските младежи запознаха останалите участници в обмена с традиционното българско хоро, баница, народна носия, както и  с културните и природни забележителности на страната и региона. 

Представителите на местната власт в Измир останаха изключително впечатлени от представянето на хасковската група.

В свободното си време местните доброволци посетиха измирския базар, разгледаха Истанбул и пътуваха с корабче по Босфора до моста, които разделя Европа и Азия. Младежите посетиха храма „Св.София“, както и библиотеката „Сюлейман Язма“, в която има експонати на 500 години.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button