Екоинспекцията глоби кметове в Хасковско заради непочистени отпадъци

Регион

Трима от общинските кметове в Хасковска област са глобени за констатирани замърсявания с отпадъци, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

С по 2 000 лв. са глобени кметовете на Симеоновград и Тополовград, а с 1 400 лв. на Ивайловград. Санкциите са наложени от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

През миналата година всички общински кметове са получили предписания за предприемане на мерки за почистване и недопускане на образуването на нерегламентирани замърсявания с отпадъци, включително и на речните легла и прилежащите им територии. След това от екоинспекцията са проверили дали се изпълняват предписанията и са глобили нарушителите.

За констатирани замърсявания с отпадъци на общо 75 кмета в страната са издадени наказателни постановления на обща стойност 243 300 лв.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.